Verdeling van hulpgoederen op een treinstation in Oekraïne

Ik zou graag een beroep op je willen doen

Sinds de oorlog is begonnen hebben we intensief contact met onze leveranciers uit Oekraïne. Wij doen al zo’n 15 jaar zaken met hen.

Dagelijks starten wij het gesprek met de vraag: Alles nog goed met jullie en jullie familie? Vreselijk is het om te moeten wachten op een teken van leven; zijn ze nog in orde? De verhalen die we van hen horen worden steeds schrijnender. Voedsel, toiletartikelen, medicijnen en andere eerste levensbehoeften raken op.

Vrijdagmiddag 11 maart hebben we gesproken met Natalya; vanaf 2007 een goede zakenrelatie van ons. Ze vangt in West-Oekraïne, in haar dorp, psychisch zwaar beschadigde kinderen, ouderen en vrouwen op. Deze mensen zijn alles kwijtgeraakt. Ze hebben niets meer. De mensen krijgen door haar onderdak en ze brengt hen eten. Als ze de verhalen vertelt wat deze mensen op dit moment moeten doorstaan, breekt ze en begint ze te huilen. Ze smeekt ons of we hen aan voedsel willen helpen, sanitaire producten, wegwerp borden en bestek en andere producten voor de eerste levensbehoeften.

We kregen een brok in onze keel en constateerde 1 ding: wij moeten hen helpen!

Ons doel is zoveel mogelijk volle vrachtwagens met eerste levensbehoeften naar Oekraïne te sturen. In april zal de eerste vrachtwagen gaan rijden.

Golden Flame zal het transport richting Oekraïne faciliteren en we zullen jullie en onze andere relaties vragen om ons financieel te steunen om daarmee de producten te kopen.